Hestiva - Aansprakelijkheidsverzekering

Begrippen

Aansprakelijkheidsverzekering

Voor alle schade die je onopzettelijk aanricht kan je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit geldt dus voor schade die je aanricht voor spullen van jezelf maar ook voor die van anderen. Wanneer je per ongeluk iets in je huurwoning beschadigd of kapotgemaakt hebt, kan je daar verzekerd voor zijn.

Moet je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar kan soms heel wat geld schelen. Het wordt vaak geadviseerd om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer je besluit om een gemeubileerde woning te huren. De kans is gewoonweg groot dat je iets kapotmaakt wanneer je spullen van een ander in gebruik neemt.

Zit de aansprakelijkheidsverzekering in het huurcontract?
De verhuurder zou verkeringen voor de woning kunnen afsluiten en dit doorberekenen in de huurprijs. Let dus goed op welke verzekeringen er al in staan.

Wanneer wordt de aansprakelijkheidsverzekering uitgekeerd?
De schade die je hebt aangericht moet duidelijk onopzettelijk zijn. Wanneer je bewust iets hebt kapotgemaakt zal de verzekering niets voor je kunnen betekenen en is de schade voor jouw rekening. Daarnaast moet je ook rekening houden met de vorm van jouw aansprakelijkheidsverzekering. Je kan bij het afsluiten er ook voor kiezen om het hele gezin in één keer mee te verzekeren. Dan is ook zelfs je huisdier meeverzekerd voor de schade.
Een tip voor ouders: wanneer uw kind een vriendje of vriendinnetje mee naar huis neemt om te spelen is de kans dat er iets sneuvelt natuurlijk aanwezig. Alleen is de schade die is aangericht door het kind dat op bezoek is, niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer uw kind op bezoek is bij een ander huis en per ongeluk iets kapotmaakt terwijl u een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, wordt dat wel gedekt.