Hestiva - Tijdelijk huren

Begrippen

Tijdelijk huren

Een appartement, huurwoning, studio of kamer tijdelijk huren bestaat uit de mogelijkheden van sommige verhuurders. Dit is voor sommige woningzoekers een hele fijne uitkomst als zij bijvoorbeeld al weten dat ze over een korte tijd weer zullen moeten verhuizen.
De meeste tijdelijke verhuur wordt als onderverhuur aangeboden omdat iemand bijvoorbeeld een lange reis gaat maken of voor een korte periode in een andere stad werkt of studeert. In de reguliere markt zal tijdelijk huren dus niet zo vaak voorkomen.

Hoe kom je aan een tijdelijke huurwoning?
Het valt in sommige gevallen te bespreken met de verhuurder. Zo kan je bijvoorbeeld van te voren vragen of je na een bepaalde periode de woning mag verlaten of dat je afspreekt dat je zorgt voor een onderhuurder. Onderverhuur is alleen mogelijk als de huurder en verhuurder dit samen hebben afgesproken. Op de websites van de aanbieders waar Hestiva mee samenwerkt wordt er niet vaak een een woning aangeboden om tijdelijk te huren. Meestal ga je namelijk een huurcontract van minimaal een jaar aan. Het vinden van een tijdelijke huurwoning kan dus best lastig zijn.
Wil je toch graag een appartement, huurwoning, studio of kamer tijdelijk huren, dan kan je het beste Facebookpagina’s en Facebookgroepen in de gaten houden. Hier worden de meeste tijdelijke woonruimtes aangeboden ten opzichte van de reguliere websites. Lees ook even onze 4 tips voor het vinden van een huurwoning. Hier gaan we wat dieper in op het gebruik van social media.
Toch is er één aanbieder waar tijdelijke woonruimte nog redelijk vaak wordt aangeboden. Op Huurwoningen vind je verschillende huisvestingsmogelijkheden voor tijdelijk huren. Dus als je op zoek gaat naar een tijdelijke huurwoning zou ik onze 4 tips even lezen, social media gebruiken of Huurwoningen raadplegen.