Hestiva - Gemeubileerd

Begrippen

Gemeubileerd

Je kan huurwoningen op verschillende manieren huren. Zo zie je vast ook vaak de term ‘gemeubileerd’ voorbijkomen. Wanneer je voor een gemeubileerde huurwoning kiest, betekent dat, dat de meubels die de verhuurder in de woning heeft staan worden mee verhuurd.

Wanneer kies je voor een gemeubileerde huurwoning?
De meeste mensen die een huurwoning gemeubileerd huren, kiezen dit om bepaalde redenen. Zo kan je hiervoor kiezen omdat je zelf nog geen meubels hebt.
Mensen die een huurwoning kiezen door bijvoorbeeld een echtscheiding zullen het gemak van een gemeubileerde huurwoning vaak verkiezen boven een gestoffeerde huurwoning.
Het komt ook vaak voor dat mensen hun woning tijdelijk verhuren waardoor de verhuurder de meubels weer zelf kan gebruiken nadat het contract is afgelopen.

Wat doe je als de meubels in de woning niet jouw smaak is?
Voordat je een gemeubileerde huurwoning gaat huren moet je jezelf afvragen of je dit wel wil. Het kan natuurlijk voorkomen dat de verhuurder een totaal andere smaak heeft dan dat jij hebt. In zo’n geval zou je bepaalde afspraken in het contract kunnen vastleggen zodat jij toch aangenaam kan wonen. Maar dit kan alleen als de verhuurder hiermee instemt.
Wanneer je bijvoorbeeld hebt afgesproken om een aantal meubels te bergen tot het contract afloopt moet je wel zorgen dat je goed verzekerd bent. Met het verhuizen of stallen van de meubels kan het voorkomen dat er per ongeluk schade wordt aangericht. Hiervoor heb je in de meeste gevallen een aansprakelijkheidsverzekering.

Is een gemeubileerde huurwoning duurder dan een gestoffeerde huurwoning?
Dit is niet per definitie zo maar vanwege het gemak, vertrouwen en eventuele schade rekent de verhuurder bij een gemeubileerde huurwoning vaker een hogere huurprijs dan bij een gestoffeerde woning.