Hestiva - Gestoffeerd

Begrippen

Gestoffeerd

De meeste huurwoningen die worden aangeboden zijn gestoffeerde huurwoningen. De definitie van ‘gestoffeerd’ valt per makelaar nog wel eens uiteen. Over het algemeen dient een gestoffeerde huurwoning te voldoen aan een vloerbedekking of laminaat en dat het geheel of gedeeltelijk voorzien is van gordijnen.
In de meeste gevallen betekent een gestoffeerde huurwoning dat je de beschikking hebt over een keuken, een ijskast, een wasmachine (en met een beetje geluk ook een vaatwasser).

Wanneer kies je voor een gestoffeerde huurwoning?
De meeste mensen in Nederland verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven volgens het Planbureau voor de leefomgeving. Het is dan vaak ook prettig om van je huurwoning een ‘eigen’ plek te maken. Wanneer je kiest voor een gestoffeerde huurwoning kan je de inrichting geheel naar eigen smaak kiezen.
Ook is het vaak handig om voor een gestoffeerde huurwoning te kiezen wanneer je veel spullen uit je vorige woning wil meenemen. Bij een gemeubileerde woning mag dat vaak niet maar is daarnaast ook ontzettend onhandig.

Waar moet je aan denken bij een gestoffeerde huurwoning?
De verhuurder spreekt van te voren een bepaalde huurprijs met je af. In de huurprijs zitten ook servicekosten. Dit zijn onder andere kosten voor gas, water en licht. Dus de stroom die je gebruikt voor bijvoorbeeld televisie kijken hoort hierbij.
Als achteraf blijkt dat de stroomrekening veel duurder is uitgevallen dan voorheen was verwacht, kan de verhuurder vragen om een naheffing of huurverhoging voor de volgende periode. Kijk dus uit welke apparatuur je in je huurhuis haalt.
Tip: als je het koud vindt in je huis, gebruik dan geen elektrische kachel. Deze kacheltjes verbruiken enorm veel stroom waardoor de verhuurder misschien de rekening bij jou komt verhalen. Vraag in zo’n geval om een verbetering van de verwarming bij de verhuurder.