Tips voor als je een huis gaat huren met je partner

Ga jij binnenkort een huis huren met je partner? Dan is het tijd om je voor te bereiden op een periode van klussen en hard werken. Met de juiste tips kun jij je goed voorbereiden zodat je straks in je prachtige woning heerlijk kunt bijkomen. Wij geven je graag tips voor als je een huis gaat huren met je partner.

Creëer ruimte in je badkamer

Als je in de huurwoning beschikt over een kleine badkamer, kun je door middel van bepaalde trucjes ruimte creëren in je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld veel spullen die je in de badkamer gebruikt prima bewaren in een slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken of de wasmand. Er zijn veel mensen die ervoor hebben gekozen om de wasmachine of droger op zolder te plaatsen. Zo heb je in de badkamer meer ruimte zonder dat je hier drastisch voor moet verbouwen.

Sloten zorgen voor veiligheid

Op het moment dat je een huis gaat huren, is het verstandig om te bekijken hoe het zit met de sloten in de woning. Dit is vooral met het oog op je veiligheid van groot belang. Zijn er sloten en zo ja, zijn deze nog in goede staat? Het is ook aan te raden om te bekijken of er sloten zitten op de ramen.

Omgeving

Heb je al een kijkje genomen in de omgeving van je nieuwe huurwoning? Ga eens een kijkje nemen in de buurt op momenten dat de meeste mensen thuis zijn. Zo krijg je direct een eerste indruk van de mensen in de buurt en kun je kijken of dit je bevalt. Ook krijg je een goede impressie van de omgevingsgeluiden en kun je bekijken of dit past bij je eigen leefstijl. Sommige oude woningen zijn niet goed geïsoleerd waardoor omgevingsgeluiden erg goed te horen zijn.