Aanschaffen van een alarmsysteem

Geschreven door: frederik, op: 23 augustus 2017

Veel mensen en ondernemers denken dat hun huis wel voldoende is beveiligd en dat er alleen bij de buren of bij andere wordt ingebroken. Niets is minder waar, want iedereen loopt het risico om slachtoffer te zijn. Het risico kan wel worden ingedamd door gebruik te maken van een alarmsysteem. Maar wat is verstandig tijdens het aanschafproces?

Vergelijk de verschillen

Het meest interessante wat je kunt doen is natuurlijk de verschillende producten vergelijken. De meeste mensen willen dit doen aan de hand van prijzen, maar bij dit type producten is het verstandig om de kwaliteit een goed onder de loep te nemen. De prijs zal een kleine rol spelen, aangezien het om de beveiliging van de ondernemers en de werknemers gaat. Reviews van eerdere klanten kunnen daarnaast worden meegenomen om de betrouwbaarheid van de partij te achterhalen.

Alarmsysteem via de smartphone

Tegenwoordig is natuurlijk de mate van digitalisering in een stroomversnelling gekomen en zo is het ook met alarmsystemen. Via de Jablotron applicatie zou je bijvoorbeeld kunnen kijken wat de status van het systeem is en, indien aanwezig en geactiveerd, kan je de beelden van de bewakingscamera’s bekijken. Zo weet je precies wat er speelt en kan je dit gebruiken bij een eventuele inbraak.

Contact met de alarmcentrale

Wanneer je een alarmsysteem activeert is het verstandig om deze ook direct in contact te zetten met de alarmcentrale. Wanneer er een melding binnenkomt van jouw bedrijfspand of woning wordt deze direct doorgezet naar de alarmcentrale. Hulpdiensten kunnen direct aan de slag met de melding en zo gaat er geen tijd verloren.

Daarnaast is het mogelijk om een overvalknop te bevestigen op het alarmsysteem. Deze zal ook in direct contact staan met de alarmcentrale en bij een overval kan je direct schakelen. Zo weet je zeker dat er iemand weet heeft van de situatie die er speelt en kunnen de daders worden gepakt.

Hestiva