Tips bij verhuizen

Geschreven door: frederik, op: 18 augustus 2017

Verhuizen is voor iedereen een grote gebeurtenis. Het is waarschijnlijk ook de grootste aankoop die je in je leven gaat doen. Als die dag eindelijk is aangebroken wil je natuurlijk niet dat je tegen vervelende dingen aanloopt die je gemakkelijk had kunnen voorkomen. Vandaar dat wij een aantal tips in dit artikel met je gaan bespreken om zo vlot te kunnen verhuizen.

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Wanneer je over een verhuizing spreekt denken de meeste mensen direct aan de stapels verhuisdozen die door de oude woning verspreid staan. Inschatten hoeveel verhuisdozen je precies nodig hebt is erg lastig, er is namelijk geen standaard. Toch zijn er een aantal richtlijnen waar je je aan kan houden. Zo geldt dat er voor een gemiddelde kamer zo een tien tot vijftien verhuisdozen nodig hebt. Als je als single gaat verhuizen kan je ervan uitgaan dat je tussen de 15 en 40 verhuisdozen nodig hebt. Als stelletje zal dit zo rond de 40 tot 60 verhuisdozen zijn. Mocht je een groot fan zijn van lezen en heb je een grote boekenkast in huis staan. Dan geldt dat je ongeveer 2 boekendozen per strekkende meter moet rekenen.

Ruim je huis voor je gaat verhuizen op

En met opruimen bedoel ik dan, gooi spullen weg die je niet gebruikt. Veel gezinnen hebben dozen vol met spullen die zij helemaal niet meer gebruiken. Dit is zonde voor de ruimte en voor de inspanning die je hierin steekt.

Vraag vrienden en familie

Vele handen maken licht werk. Als je op tijd aangeeft dat je hulp kan gebruiken bij je verhuizing, zijn er altijd vrienden die je kunnen helpen. Mocht je geen vrienden hebben die op jouw verhuisdag kunnen helpen verhuizen dan is het slim om een verhuisbedrijf in te huren. Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is naast het gemak, ook dat alles verzekerd is.

Hestiva