Huurprijs in randgemeenten stijgt mee met de grote steden

Geschreven door: frederik, op: 15 augustus 2017

In 2017 zijn ook de randgemeenten aan de beurt. De huurprijzen stijgen gestaag mee met de prijzen in grote steden. Vooral de gemeenten die grenzen aan de grote steden zoals Zaandam en Amstelveen. In 2017 was de gemiddelde huurprijs €14,70 per vierkante meter. Dit was in 2016 nog €13,50.
Door de grote druk op de woningmarkt in de grote steden worden de gemeenten eromheen steeds aantrekkelijker om te wonen. En dat betekent een hogere huurprijs.

De duurste gemeente

De allerduurste gemeente om in te wonen blijft nog steeds Amsterdam. Met een gemiddelde vierkantemeterprijs van €18,73 (dit geldt alleen voor woningen tussen de 50 en 75 m2) is de huurprijs dit jaar met maar liefst 13,9 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Houdt het ooit nog op?

De prijzen zullen niet eindeloos blijven stijgen vertelde Jasper de Groot (Directeur pararius.nl) in de NRC. ‘Huurprijzen bereiken na een sterke stijging vaak een plafond. Dat zien we nu in Amsterdam: de prijzen schoten de afgelopen jaren gigantisch omhoog, maar daar kwam vorig jaar een einde aan.’

Hestiva