Studenten betalen in 2017 gemiddeld 55 euro per maand te veel aan huur

Geschreven door: frederik, op: 14 juni 2017

De meeste studenten betalen gemiddeld 55 euro per maand te veel aan huur. In steden als Amsterdam of Utrecht kan dit zelfs het dubbele per maand zijn. In 2015 was het zo dat 74% van de studenten te veel betaalde. Nu, in 2017 is de situatie niet veel beter geworden, namelijk 73% van de gevallen betaalt te veel. Dit blijkt uit een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond.

Hoe komt dat?

De grootste boosdoeners in dit verhaal zijn de particuliere verhuurders. Normaal gesproken moet er worden gehouden aan het zogenaamde puntensysteem. Aan de hand van een aantal punten kan de huurprijs worden bepaald.

De meeste verhuurders omzeilen dit systeem en voeren de huurprijs flik op. Ook woningcorporaties houden zich niet aan de regels waardoor de gemiddelde student maandelijks 600 euro kwijt is aan huur.

Grote kans dat jij dus ook teveel betaalt. Als je wil weten of je te veel betaalt kan je dat hier checken. Het gaat uitsluitend om onzelfstandige kamers.

Hestiva